دستاوردمحققان ایرانی ؛

تولید نانوپودری که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند

تولید نانوپودری که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند

محققان ایرانی موفق به تولید نانوپودری شدند که با استفاده از این پودر می توان از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرد.

فرهاد بخشی، دانشجوی دکتری بیومتریال دانشگاه امیرکبیر و مجری طرح « ترکیب نانوپودر آپاتیتی جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان» به خبرنگار مهر گفت:  ما در این پروژه موفق شدیم نانو پودری را برای پیشگیری از پوسیدگی  و افزایش سختی دندان اختراع کنیم.

وی با بیان اینکه این نانو پودر اثر ترمیمی برای دندان ها دارد، عنوان کرد: در طی آزمایشات بر روی این نانوپودر، شاهد ترمیم پوسیدگی دندان در ۱۴ روز بودیم. این نانو پودر توسط فردی که با پوسیدگی دندان مواجهه بود، روزی دو بار و در هر بار سه دقیقه استفاده شد که درنتیجه دندان های پوسیده به استحکام اولیه خود رسیدند.

بخشی با تاکید بر اینکه استفاده از این نانوپودر در از بین بردن زردی و حساسیت هایی دندانی نیز می تواند به صورت موثر عمل کند، خاطرنشان کرد:  در طرح « ترکیب نانوپودر آپاتیتی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان» ترکیب نانو پودر منیزیم کربنات هیدروکسی آپاتیت (ماده معدنی اصلی در مینای دندان) جهت پیشگیری و ترمیم ضایعات اولیه پوسیدگی دندان تهیه و به منظور بهبود فرآیند رمینرالیزاسیون به کار گرفته شد.

وی در خصوص روند آزمایشات این طرح عنوان کرد: جهت ارزیابی کارایی نانوپودر در فرآیند رمینرالیزاسیون، از تکنیک « pH-cycling » و آزمون میکروسختی بر روی نمونه‌های دندان انسان استفاده شد که نتایج نشان داد نانوذرات هیدروکسی آپاتیت «MgHA» بر روی سطوح مینا جذب می‌شوند.

بخشی ادامه داد: همچنین در ادامه آزمایش با تغییر در خواص مکانیکی دندان، تشکیل لایه‌ای جدید بر سطح مینا و پرکردن تمامی حفرات، رمینرالیزاسیون دندان را بهبود یافت.

به گفته وی، هیدروکسی آپاتیت یکی از مهم ترین کلسیم فسفات ها برای کاربردهای دندانپزشکی است.

وی افزود: نانو هیدروکسی آپاتیت قابلیت بازسازی مینای دندان را دارد. از لحاظ فاز و ترکیب شیمیایی به مینای دندان نزدیک است و سختی مشابهی با دندان داشته و ظاهر سفیدی به دندان می بخشد.

بخشی با بیان اینکه منیزیم یکی از فراوان ترین یون ها در بافت معدنی انسان است، یادآور شد: محتوای یون منیزیم محلول پیرامون مینا در اطراف بلورها نقش مهمی در تشکیل و توسعه مینا دارد و میزان جذب یون های مینزیم، مینرالیزاسیون مینای دندان را تنظیم می کند.

 وی با تاکید بر اینکه ترکیب نانو پودر منیزیم، کربنات هیدروکسی  اپاتیت با دو مکانیزم بر فرایند رمیلا لیزاسیون ضایعات مینایی اثر گذار است، افزود: تقویت سطح دندان دارای نقض و تخلخل به علت دارابودن ترکیب شیمیایی یکسان با سطح مینای دندان و عملکرد به عنوان یک منبع کلسیم، فسفر و منیزیم در شرایط اسیدی و انحلال ترکیب آپاتیت و کاهش فرایند رمینرا لیزاسیون، دو مکانیزم اثرگذاری ترکیب این نانوپودر با منیزیم است.

بخشی بیان کرد: این نانوپودرها در محصولات بهداشت دهان و دندان مانند خمیردندان، وارنیش و دهان شویه کاربرد خواهند داشت.

وی با اشاره به نوآوری که در این طرح وجود داشته، اظهار داشت:  حضور همزمان منیزیم و کربنات در ترکیب  و افزایش سریع سختی دندان از مزایای این طرح هستند.

کد خبر 2935784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha